user_mobilelogo

“Het hoeven niet altijd vismelen te zijn die vangen.” Kevin Maddocks


De Milky B omvat een gebalanceerde mix van vloeibare flavours en smaak versterkers welke deze boilie een superieure zoete smaak en geur geven. Een cocktail van smaken en geuren die je het best kunt omschrijven als een melange van melkachtige mix van sweetcorn, room en kokosnoot. Als finishing touch van deze geur en smaak sensatie wordt een flinke scheur Corn Steep Liquor toegevoegd. De gebalanceerde combinatie van vitamines en mineralen maken deze mix voeding technische compleet en kan, mede door de toepassing van een juiste melk eiwitten balans, gezien worden als een perfecte tegenpool qua voeding voor vis eiwitten.
Naast deze melkeiwitten bestaat de ingrediënten samenstelling verder uit onder andere Kelp, getoaste hennep en getoaste Soja. De B staat voor de toevoeging van Brocacell, een geatoliseerd gist waarvan alle in dit ingrediënt aanwezige aminozuren doormiddel van autolisatie vrij beschikbaar zijn voor het geur en smaakpallet van de karper. Verder dragen deze zo genaamde geatoliseerde gisten optimaal bij aan het verteringsproces. Brocacell wordt in de Engelse karperwereld gezien als het sleutel ingrediënt voor sommige van de meest populaire en best vangende boiliesoorten.

De Light versie is een eenvoudigere boilie met minder van de duurdere ingrediënten.
Oa eialbumine en de melkeiwitten zijn in een kleinere verhouding aanwezig dan in de HQ range.
Er wordt meer getoaste Soja en getoaste hennep en getoaste maismeel toegevoegd. Dit maakt de waterstabiliteit wat minder en ook vanuit de pure voedingswaarde qua balans is de samenstelling wat lichter te noemen. Het is echter nog steeds een acceptabele samenstelling die vooral in toepassings combinatie met de HQ van dezelfde soort strategische voordelen oplevert. De prijs maakt dan ook nog eens dat je gemiddelde kg prijs per voerbeurt flink omlaag kan. De light is ook gewoon op zichzelf inzetbaar. De vloeibare extracten in de Light zijn gelijk aan die in de HQ. In dit soort toepassingen van de Light en de HQ is de Endurance range uniek.