user_mobilelogo


In boilie terminologie kun je deze bol beschouwen als een van de meest legendarische karperaasjes ooit. Er is haast geen land of water op te noemen waar deze bol niet op zijn minst een paar opmerkelijke vangsten op zijn naam heeft staan. Het originele Tutti Frutti van Richworth is door Willem op een stuk hoger niveau gebracht. De zoete verleiding . Dick Huigen.


De basismix is een combinatie van vooral hoogwaardige ontsloten koolhydraten waar de nadruk ligt op een fijn tot semi grove mix met een hoog percentage gemalen birdfood melange.
De birdfood mengeling bestaat uit, naast CLO, ook kippenopfok voer en Ce-De. Verder is eialbumine en eipoeder, gemalen en toasted hennepzaad en getoaste mais toegevoegd. Het van de bakker afkomstige melkroompoeder zorgt voor een roomzoete smaak. Ook onze eigen vitamine en aminozuren premix ontbreekt niet. Qua vloeibare toevoegingen hebben we ook hier gekozen voor een mengeling van HCFS en Corn Steep Liquor. HCFS staat voor High Corn Fructose Syrup en is een heel basele en extreem goed smakkende suikervloeistof. Middels een goede verhouding van ontsloten koolhydraten met een klein percentage vismeel melange van Krill en Tuna meel streven we met dit recept naar een goede voedingswaarde verhouding om de basis zo compleet mogelijke te maken. Ook lange termijn werking is daardoor een feit Er is een optimale verhouding tussen vloeibaar en vast met een grote voedingsstimulans en een prima verteringswaarde. Een all time favourite die op het gebied van zijn voedingswaarde in het voordeel van vooral de vis maar ook de karpervisser is verbeterd. De Tutti Frutti flavour is op basis van een mengeling qua drager van IPA ( Iso Propyl Alcohol ) en olie waardoor het oplossend vermogen wordt gecombineerd met de fruitige zoete geur en smaak. Door de combi met olie ontstaat er naast een verbeterde smaak en een goed horizontaal bereik ook meer verticaal bereik.

De Light versie is een eenvoudigere boilie met minder van de duurdere ingrediënten.
O.a. eialbumine en de melkeiwitten zijn in een kleinere verhouding aanwezig dan in de HQ range.
Er wordt meer getoaste Soja en getoaste hennep en getoaste maismeel toegevoegd. Dit maakt de waterstabiliteit wat minder en ook vanuit de pure voedingswaarde qua balans is de samenstelling wat lichter te noemen. Het is echter nog steeds een acceptabele samenstelling die vooral in toepassing combinatie met de HQs van dezelfde soort strategische voordelen oplevert. De prijs maakt dan ook nog eens dat je gemiddelde kg prijs per voerbeurt flink omlaag kan. De light is ook gewoon op zichzelf inzetbaar. De vloeibare extracten in de Light zijn gelijk aan die in de HQ. In dit soort toepassingen van de Light en de HQ is de Endurance range uniek.